Plaagdierbeheersing

Tijdens zijn werkzaamheden in Diergaarde Blijdorp heeft Joeke Nijboer zich ook gespecialiseerd in plaagdierbeheersing. Joeke heeft zijn vakdiploma Plaagdierbestrijding B gehaald in 1986 en is reeds 30 jaar coördinator en mede uitvoerder Plaagdierbeheersing binnen Blijdorp.

Bij de plaagdierbeheersing binnen een dierentuin komen alle facetten van het vakgebied aan bod. Bijvoorbeeld tropische gebouwen in dierentuinen met vaak hun ruime voedselaanbod voor de daar aanwezige dieren  zijn zeer aantrekkelijk voor ongewenste gasten zoals kakkerlakken, ratten en muizen maar ook specifieke tropische miersoorten. Gecombineerd met het feit dat dierentuinen er tegenwoordig zo natuurlijk uit moeten zien, (denk hierbij aan: grassoorten, naden & kieren, polyester rotsen enzovoort) maakt het een hele uitdaging om de plaagdierbeheersing zo min mogelijk te laten opvallen voor het grote publiek en is IPM vaak niet mogelijk.

Zijn kennis in de  plaagdierbeheersing beperkt zich niet alleen tot de dierentuinindustrie. Joeke heeft kennis van plaagdierbeheersing in zijn puurste vorm. Zijn kennis laat zich onder andere zien in het feit dat hij al sinds 2006 nascholingscursussen verzorgt bij het plaagdieropleidingsinstituut Musca. Daarnaast is hij ook sinds 1999 hoofdredacteur van Pest Control News; het vakblad over plaagdierbestrijding in de Benelux dat 2 keer per jaar verschijnt (www.pestcontrolnews.com)

Nijboer Consultancy is op het gebied van plaagdierbeheersing breed georiënteerd. De ervaring en kennis op dit gebied kunnen voor veel bedrijven de oplossing bieden voor hun plaagdierproblemen.

Wat kan Nijboer Consultancy bieden?

Nijboer Consultancy heeft ook voor uw bedrijf de ideale oplossing in huis. Van het monitoren tot daadwerkelijke bestrijding, er is een breed scala aan mogelijkheden. Hieronder vindt u een kort overzicht van wat er mogelijk is.

  • Inventariseren, monitoren en rapporteren van plagen
  • Uitvoeren van plaagdierbestrijding
  • Technisch ondersteuning verlenen aan fabrikanten, distributeurs en plaagdierbestrijders
  • Maken en vertalen van factsheets over plaagdieren
  • Het maken van risico analyses
  • Technisch ondersteuning verlenen aan fabrikanten, distributeurs en plaagdierbestrijders
  • Verzorgen van lezingen op het plaagdierbestrijdingsgebied

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Joeke@NijboerConsultancy.nl

Om te zien wat Joeke Nijboer al heeft gedaan in dit vakgebied:

Klik hier

Werkzaamheden

Coordinator en mede uitvoerder plaagdierbestrijding in Diergaarde Blijdorp 1986 – 2015

Hoofdredacteur Pest Control News 1999- heden

Vertalen diverse brochures voor distributeurs en fabrikanten

Geven van cursussen en nascholingsdagen bij Musca 2007 – heden

Pest Control News Magazine

Interview:
met Joeke Nijboer uit Pest Control News no31

Klik hier

pcnPEST CONTROL NEWS is een onafhankelijk vakblad voor de plaagdierbestrijdingsbranche en wordt verzonden naar alle bedrijven die gerelateerd zijn aan plaagdierbeheersing- en bestrijding in Nederland, België en Luxemburg. Het blad bevat up-to-date nieuws uit de branche, verslagen van evenementen in binnen- en buitenland, relevante technische informatie, praktische tips en interessante interviews.

Het magazine wordt 2 keer per jaar gepubliceerd in een oplage van +/- 1800 stuks

Musca 
Musca is het onderdeel van de SPA-groep welke de plaagdiermanagement opleidingen verzorgd. Joeke Nijboer geeft daar onder andere (nascholings)cursussen op het gebied van vleermuizen en steenmarters, de flora- en faunawet en invasieve exoten.